AllBestEssays.com - All Best Essays, Term Papers and Book Report
Search

Hva Ligger I Begrepet, Høyeste Oppnåelige Standard?

Essay by   •  December 5, 2011  •  Essay  •  401 Words (2 Pages)  •  1,446 Views

Essay Preview: Hva Ligger I Begrepet, Høyeste Oppnåelige Standard?

Report this essay
Page 1 of 2

Hva ligger i begrepet: «høyest oppnåelige helsestandard»? Forklar.

I et samfunn, et efektiv helsesystem er en vesentlig institusjon, like viktig som et demokratisk politisk system eller et rettferdig rettsvesen. Men i mange land finner det helsesytemer som svikter eller faller helt sammen. Dette kan føre til utbredt menneskerettighet problemstillinger. Mellom å bygge og bestyrke helsesystemer blir det mulig å sikre bærekraftig utvikling, redusere fattigdom og forbedre helse for både hver enkelte og hele befolkninger.

Den retten av fornøyelse av de "høyeste oppnåelige helse standard" er en inklusiv rett som tilsette til beliegelig og passende helseomsorg og til de underliggende medbestemmende faktorer av helse. (World Health Organizatnion) For å oppnå dette nivå av helse må begge faktorer stiles.

Many criteria must be met to assure "timely and appropriate healthcare". Evnen til å oppdage og behandle eksisterende health conditions og unngå dødsfall som kan forindres er de mest tydelige. Yet preventative medisin plays an equally important role. Til å vaske hendene, immunisering og screening tests er noen eksampler man kan forhindre sykdommer. Timeliness er helsesytemets evne til å sørge for helseomsorg på et raskt måte etter et behov blir oppdaget. Det kan betyr tiden som er brukt for å vente på legekontoret eller på intesiv avdeling på sykehuset. Det kan også betyr den tiden som har gått mellom den oppdagelse av et behov for behandling og når pasienten egentlig får behandling. Et stort nok og vel kvalifsert arbiedstokk er også nødvendig. Det behov for leger, sykepleier og helsepersonal økes daglig.

Det finnes mange underliggende grunner for dårlig offentligge helse. Dårlig adgang til ufarlig vann, utilstrekkelig sanitære forhold, mangel på mat og et usunt arbeidsmiljø også fører til dårlig helse. Informasjon om helse må være mer tilgjengilig så folk kan utdanne seg bedre om et sunt livstil, spesialt i forhold til sex og reproduktiv helse. Ressurser spiller et åpenbart rolle i evnen til å skaffe et god helsesystem. Det blir naturlig mer forventinger for et rik land som Norge en et fattig land som Zimbabwe for eksampel. Men det globale samfunn må vise ansvar for seg selv og strive for et effektiv helsesystem.

Ideat "høyest oppnåelige helsestandard" er et veldig ærgjerrig mål som blir ikke fullført snart. Men det er et mål hver individ, helseomsorg departamenter og regjeringer kan jobbe mot.

...

...

Download as:   txt (2.5 Kb)   pdf (55.3 Kb)   docx (9.6 Kb)  
Continue for 1 more page »
Only available on AllBestEssays.com