AllBestEssays.com - All Best Essays, Term Papers and Book Report
Search

Borderland and Minorities - Germany as a Neighboring Country

Essay by   •  March 9, 2016  •  Exam  •  526 Words (3 Pages)  •  1,017 Views

Essay Preview: Borderland and Minorities - Germany as a Neighboring Country

Report this essay
Page 1 of 3

Grenzland und Minderheiten

Deutschland als Nachbarland

Punkte:

Geschichte des Grenzlandes 1920 – heute - beziehe das Zusammenleben der Minderheiten mit ein, Grenzkontrolle

Malene

Minderheiten – dänische Minderheit in Deutschland – kulturell ( Schulen, Kindergärten, Zeitungen, Uni), politisch (SSW, Landtag, Stadtrat) deutsche Minderheit in Dänemark – kulturell und politisch

Die Dänische Minderheit in Deutschland

"Det danske mindretal" er betegnelsen på den folkegruppe af dansksindede sydslesvigere, som bor i den nordlige del af delstaten Slesvig-Holsten i Forbundsrepublikken Tyskland. Medlemmer af det danske mindretal er normalt tyske statsborgere, selv om de har et dansk sindelag. Det danske mindretal taler dansk og sønderjysk. Dog bliver tysk mere og mere almindeligt som hjemmesprog, uden at det dog ændrer sindelaget. Det danske mindretal omfatter ca. 50.000 mennesker. Det danske mindretal modtager et årligt statstilskud fra Danmark på ca. 500 mio. kr. til driften af sine kulturelle institutioner

Kulturell

Kindergarten/Shule/Uni  Der findes ca. 50 skoler og 50 børnehaver i Sydslesvig. Der findes to universiteter i henholdsvis Sønderborg og Flensborg.

Zeitungen (Flensborg avisen)  Flensborg Avis blev grundlagt den 1. oktober 1869. Blandt dansksindede kredse i Flensborg var der et ønske om at understrege Flensborgs danske historie og forbindelse til Danmark. Flensborg Avis’ rolle er at følge udviklingen i samfundet generelt, herunder specielt grænselandet, men frem for alt det danske mindretal i Sydslesvig. Avisen skal dække de daglige nyheder og samtidig afdække kritiske forhold. Det er således målsætningen, at debatten om mindretallet og dets udvikling skal foregå i Flensborg Avis. Artikler i avisen bliver skrevet på dansk, hvis emnet har med det danske mindretal at gøre. På tilsvarende vis der er dele af sportssiderne og artikler om tyske samfundsforhold er de oftest skrevet på tysk.

Politisch  

SSF  Sydslesvigsk Forening (SSF) er det danske mindretals kulturelle hovedorganisation. Foreningen blev oprettet den 15. november 1946 i fortsættelse af den slesvigske forening. Målet var Sydslesvigs genforening med Danmark, men efter krav fra den britiske besættelsesmagt måtte SSF ikke arbejde politisk. De lokale foreninger gennemfører med støtte fra den danske stat et stort antal kulturelle aktiviteter og driver bl.a. forsamlingshuse og ældreboliger og Danevirke Museum. Endvidere er 25 foreninger, så som De sydslesvigske Husmoderforeninger, Den slesvigske Kvindeforening og Fælleslandboforeningen for Sydslesvig tilsluttet Sydslesvigsk Forening. De 25 tilsluttede foreninger har ca. 14.000 medlemmer. Foreningen udgiver Sydslesvigsk Årbog og står for at arrangere de sydslesvigske årsmøder.

...

...

Download as:   txt (3.9 Kb)   pdf (121.4 Kb)   docx (9.7 Kb)  
Continue for 2 more pages »
Only available on AllBestEssays.com