AllBestEssays.com - All Best Essays, Term Papers and Book Report
Search

Hævn Af Yahya Hassan

Essay by   •  September 22, 2015  •  Exam  •  1,145 Words (5 Pages)  •  1,195 Views

Essay Preview: Hævn Af Yahya Hassan

Report this essay
Page 1 of 5

Hævn af Yahya Hassan

Yahya Hassan har lavet en digtsamling af hvor han bekræfter mange af de fordomme nogle dansker har omkring livet i ghettoerne. Inden udgivelsen af Yahya Hassan har fordommene måske kun været til kendskab gennem medier. En ting debatten som Yahya Hassan og hans digtsamling er nu blevet viklet ind i en tin af hans lyriske værk, der skildrer Yahya Hassans tanker og følelser. Digtsamlingen er allerede på kort tid blevet til den mest solgte danske digtsamling. Yahya Hassan digtsamling er formet på baggrund af oplevelser, saglige forholde og fortællende digte. Han forsøger at få skabt en stemning og gøre det interessant for læseren. Yahya Hassan har dog ikke kun skrevet digtsamlingen, men oplæser os hans digte som er gjort på en meget speciel måde. Der er ingen struktur og han snakker i en bestemt rytme.  I hans digte fortæller han, hvad han har oplevet gennem hans liv indtil videre, hvor han kombinere det med tanker og følelser. Jeg har derfor valgt, at analysere ”Hævn”, da man kan fornemme hans vrede i digtet og ud fra vil jeg komme ind på psykologiske teorier inden identitetsdannelse i det senmoderne samfund.

Analyse

I teksten er genren et episk digt og dramatisk digt, da han fortæller om sin historie med de følelser og oplevelser han har været igennem.

Komposition

Teksten er ikke delt op i vers og strofer.
Dog har vi en kronologisk handling, da Yahya Hassan fortæller det der sker i en bestemt rækkefølge. ” Jeg købte en bil og tog ud op rov med VU”. ”INDBRUD/BILRUDER”. Han fortæller sin historie i en slags punktform for hvad han har oplevet. Han benytter dog kun gentagelse. ”JUNKIE/JUNKIE”.

Synsvinkel

I digtet ”Hævn” benytter Yahya Hassan mange pronominer fx jeg, min og mig. Det giver os et indblik på at vi får fortælling fra hans side, så synsvinkel er jeg-fortæller, da det er hans tanker om hans oplevelser gennem livet.  
Vi får et indblik på at det er en ydre synsvinkel i digtet, da han beskriver hvad der sker og hvad han ser. Vi får ikke nogle indre synsvinkler, altså i digtet er det ikke nogle konkrete følelser som sådan, det er mest tanker han benytter.

Miljø

Miljøet bliver beskrevet meget bask, da Yahya Hassan er kriminel og omgås med nogle baske venner og hans lillebror, som også er en del af det. De lever i et meget bask miljø, hvor de lever i sus og dus. ” MIN LILLEBROR FANDT EN RØD DAMETASKE/ 14 LANGE I EN LOMME OG ET VISITKORT TIL GULDLUDEREN/ HAN GAV MIG HALVDELEN/ OG TOG TILBAGE TIL SIT OPHOLDSSTED/ JEG HØBTE EN BIL OG TOG PÅ ROV MED VUK”. De lever i et miljø hvor de har behov for at stjæle, så de kan overleve hverdagen, men dog ikke kun derfor fordi det er en livsstil for dem.  

Sprog og stil

Hans digte er grammatisk ukorrekt, men det er bevidst, da han gerne vil fremstille sig selv som en typisk perker/indvandre. Måden han skriver på er meget talesprog. Digtet er også opstillet meget specielt. Hele digtet er skrevet med stort og der ingen vers eller strofer. Dette gør det mere interessant for læseren, men dog virker det meget provokerende og frustrerende for læseren. Yahya Hassan vil gerne provokere os læseren og i digtet benytter han også upassende ord, hvor han også skriver perkerdansk. Det er skrevet meget grammatisk ukorrekt, som er forstyrrende for os læseren, det kan virke frustrerende at læse. Yahya gør det med vilje, da hans mening er, at provokere os.  Billedsproget kommer til udtryk i stort set hele digtet, da man får en beskrivelse af hver eneste ting han laver. Hvad han har stjålet osv. Metafor kommer også til udtryk i digtet ”LYDEN AF HIMLEN OPLYST AF SIRENERNE” som er et metafor for….

...

...

Download as:   txt (6.4 Kb)   pdf (113.2 Kb)   docx (159.5 Kb)  
Continue for 4 more pages »
Only available on AllBestEssays.com