AllBestEssays.com - All Best Essays, Term Papers and Book Report
Search

Fema Case

Essay by   •  June 29, 2011  •  Study Guide  •  798 Words (4 Pages)  •  3,606 Views

Essay Preview: Fema Case

Report this essay
Page 1 of 4

1. According to Frontline, what problems were caused by the following groups:

o The Local and state officials?

o The U.S. military?

o FEMA?

o The Government?

Answer: Local and state officials failed to plan, U.S. military waited too long, FEMA was poorly led, and the Government was indifferent to poor people who were black.

2. Why was the Louisiana National Guard unable to help?

Answer: the levies broke

3. Why were rescue efforts hampered in the first 24 hours?

Answer: NO communication

4. What were the Mayor's responsibilities prior to the hurricane?

Answer: Move bus to higher ground and shelter.

5. Where were state and local officials during the aftermath of Katrina? Why was this a problem?

Answer: They were trying to seek help. Innocent people were dying.

6. What were the critics pointing out as trouble with the governor of Louisiana?

Answer: he was not doing his job to the best of his ability.

7. According to then-FEMA director Michael Brown, when does FEMA take over for state and local governments?

Answer: FEMA never really did help.

8. What were the complaints of local and state officials against FEMA?

Answer: FEMA didn't follow through. And they didn't follow through with Louisana's requests.

9. How many days did it take for the government, under President George W. Bush, to acknowledge they were late and inadequate in its response?

Answer: it took 6 days.

"The Storm: What Went Wrong in New Orleans":

10. After reading the interview excerpts from the federal, state, and local officials, what do you feel went wrong in New Orleans?

Answer: I feel that our government didn't listen to what the state of Louisiana was demanding, and asking for, which was help.

Review Questions:

11. Evaluate and discuss the challenges for each level of government. Which level faced the greatest challenges?

Answer: The government as a whole faced a huge tremendous challenge because some officials wanted to help and other could care less.

12. What

...

...

Download as:   txt (4.6 Kb)   pdf (77.8 Kb)   docx (10.6 Kb)  
Continue for 3 more pages »
Only available on AllBestEssays.com
Citation Generator

(2011, 06). Fema Case. AllBestEssays.com. Retrieved 06, 2011, from https://www.allbestessays.com/essay/Fema-Case/4957.html

"Fema Case" AllBestEssays.com. 06 2011. 2011. 06 2011 <https://www.allbestessays.com/essay/Fema-Case/4957.html>.

"Fema Case." AllBestEssays.com. AllBestEssays.com, 06 2011. Web. 06 2011. <https://www.allbestessays.com/essay/Fema-Case/4957.html>.

"Fema Case." AllBestEssays.com. 06, 2011. Accessed 06, 2011. https://www.allbestessays.com/essay/Fema-Case/4957.html.